Themabijeenkomsten

Verken onze themabijeenkomsten

Ontdek hier alle interessante themabijeenkomsten bij Vertrouwenswerk.nl.

Themabijeenkomst (online) pesten en meidenvenijn

Meld je direct aan!

Informatie

Data en locatie

Voor de themabijeenkomst van 2024 is gekozen voor het onderwerp (online) pesten en meidenvenijn.
Afgelopen jaar kregen wij opvallend veel casussen rondom grensoverschrijdend gedrag. Door ouders, maar ook kinderen/leerlingen onderling.
Om dit aan te pakken is het belangrijk dat je signalen kan herkennen, zodat je tijdig kan ingrijpen en waar mogelijk voorkomen of de-escaleren.

Veel interne vertrouwenspersonen hebben tevens als taak “anti-pestcoördinator” of “coördinator sociale veiligheid”.
Een kind dat gepest wordt kiest vaak de vertrouwenspersoon uit om mee te praten, zeker als deze persoon zichzelf zichtbaar heeft gemaakt in de klassen/groepen.

Tijdens de themabijeenkomst delen we als externe vertrouwenspersonen voorbeelden van casuïstiek, adviezen die we in dergelijke situaties geven, maar mag je ook zelf meedenken en ervaringen uitwisselen.
Verder zal onze gastspreker Nicky Opheij je bewust maken van wat pesten met je doet, wat zij ondanks alles heeft bereikt, maar ook nu nog ervaart door littekens uit haar verleden.

Themabijeenkomst van 2½ uur.

Interne vertrouwenspersonen, directeuren en bestuurders in het (speciaal) primair en voorgezet onderwijs en de kinderopvang. Mochten deze personen niet kunnen aansluiten, maar iemand anders heeft wel ruimte om de informatie te ontvangen voor de school – je bent van harte welkom!

Na afloop van de bijeenkomst kan je nagaan of het vertrouwenswerk en het onderwerp pesten voldoende op de kaart staat bij jouw organisatie.
Je zal geprikkeld worden door het levensverhaal van Nicky Opheij

De bijeenkomst gaat door bij minimaal 20 deelnemers.

€ 65,- excl. BTW per persoon (btw-ontheffing vanwege CRKBO registratie). De factuur wordt naar de administratie van het bestuur verzonden.

E-mail: info@vertrouwenswerk.nl
Telefoon:
Roy Ploegmakers: 06 4808 8774
Annelies de Waal: 06 3364 6887

Locatie: SBO Noorderlicht, De Schans 135, 5011 EN Tilburg

Datum: 17 april 2024

Tijd: 19.00 uur – 21.30 uur

Aanmelden

Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier:

Deelnemers
Vul de personen in die deelnemen aan de bijeenkomst
De kosten bedragen per persoon €65,- (btw-ontheffing vanwege CRKBO registratie). Degene die verantwoordelijk is voor de betaling gaat akkoord met de aanmelding. Door te klikken op VERSTUREN ga ik akkoord met de Algemene Voorwaarden Scholing van Vertrouwenswerk.nl U ontvangt een bevestiging van de aanmelding in uw mailbox.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil meer weten over vertrouwenswerk.nl?

Zeker weten!